lørdag den 9. januar 2010

Introduktion til benspænd

Entry er bygget op på baggrund af benspænd fra redaktionen. Benspænd er regler, regler som tvinger mennesket til at tænke kreativt på nye måder. Ofte kan begrænsningerne være positive for den kreative proces, da de hjælper til at tænke mere konkret og målrettet. Lad os tale om menneskelig natur. Hvad er menneskelig natur? Er menneskelig natur et instinkt som alle mennesker besidder, eller er det en følelse/tankegang som IKKE er kulturbestemt? Natur er mange ting - den er rundt om os, og inden i os. Den er grøn, kærlig, uforudselig, underlig, ubehagelig, magtfuld, evolutionerende - ja næsten ubeskrivelig.
Entry har lavet benspænd på ovenstående og her kan du se vores bidrag.
Benspænd #1: Vis menneskelig natur








Noter fra Sverige

"Jeg rejser mig fra min græsmadras og flyver tilbage i min kolde kælderlejlighed. Jeg tænker på historien om Ringenes Herre - det er virkelig en pragtfuld fortælling! Og mon ikke jeg som Frodo, kan finde lidt mere eventyr i Kristianstad inden jeg vender hjem."

læs hele indlægget her eller ved at trykke på titelen "noter fra sverige".

torsdag den 7. januar 2010

Bekendelser

ABOUT A BOY

"At være uden andre mennesker som menneske er svært. Vi lever til største del vores liv sammen med andre mennesker. Vi reflektere os i hinanden, stimuleres og lærer af hinanden. Jeg går ind for troen på at alt er foranderligt. Vi kan aldrig vide os sikker på noget, med mindre vi selvfølgelig bestemmer os for det. Bliver du forvirret? Jeg gør, har heller ikke lyst til at uddybe, så lad mig overgå til noget mere begribeligt."

Læs hele indlæget her.

onsdag den 6. januar 2010

Winter Wonderland

Er der noget bedre end fortryllende mængder af sne? Minder om flyverdragt, varmkakao og timevis af leg i driverne vælter ind over en.

Det er ikke kun kaos en snestorm kan skabe; medierne går amok med historier om panik, angst og de frygtelige følger af de enorme snemasser. Brug det til noget konstruktiv. Brug sneen kreativt.

Jeg tror de fleste af de mennesker, som har været sneet inde med en god bog og en kandete har været fortryllet af snelandskaberne. Entry tog også ud i sneen for at få nogle naturbilleder.

Flere billeder kommer op de næste par dage. Glæd dig til at høre om vores koncept med benspænd.

Entry!


Mod dundyner og godnatviser

Det er nat og en støvet saxofon fylder rummet mens barnet falder i søvn. Det er langt over normal sengetid. Men ikke dets mindre har det været en frugtbar dag.

Omkring to snes nye venner er landet i reden og du der læser nu, er en af dem. Tak fordi du viser interesse.
Vi er som forældre glade over at se at et netværk kan vokse og spire så hurtigt som det gør. Du synes måske jeg overdriver - men det synes jeg ikke. To snes lyder ikke af meget, men for os er hver enkelt værd mere end guld. Uden dig er der ingen grund til at holde liv i vores barn. Så kom og hjælp os med at samle føde til dunknoppen. Men først, ret ryggen og spænd stemmen mens vi luller junior i søvn.

Mørket tager over mens saxofonens brummen forsvinder i nattens mulm.
”Sov dejligt, min skat.”

Dokumenter til bidragsydere

I disse timer bliver der lagt en sidste hånd på dokumenterne, som skal sendes ud til vores bidragsydere. Dette gælder både visuelle- samt tekstbidragsydere. Målet er at samle et stort kreativt netværk, som skal være drivkraften i Entry. Vi vil samle alle med kultur- og kunstinteresse omkring vores kreative bål, og sammen dele sange fra de kreative lunger.


Har du lyst til at være en del af vores kreative netværk som bidragsyder? Skriv en mail med navn og telefonnummer til entrymagazine@gmail.com.

tirsdag den 5. januar 2010

En hel del ændringer

Som den opmærksomme læser allerede har bemærket sker der en hel del ændringer på bloggen lige for tiden. Vær tålmodig, vi skal nok får styr på alting inden for meget kort tid, og så vil der komme langt færre ændringer.

Tak fordi I læser med!

Smukkere med eller uden idé

Visual art er mange ting. Både smukt og grimt, helt subjektivt. Men hvad er et smukt billede værd, hvis det ikke er bygget på en kreativ idé? Hvad er det så mere end bare et billede?

Fx et CD-cover er en del af den kunstneriske oplevelse, som musikerne har brugt månedsvis på at skrive, komponere og producere. Hvilken værdi har et CD-cover for den kunstneriske helhed, hvis ikke grafikeren har lavet billedet med en tanke til musikken?

Så er det bare tomt. Farverne er bare bølgelængder, coveret kunne lige så godt være hvidt.

Entry Magazine skaber grobund for nye kreative idéer, faktisk opfordres der til at tænke kreativt. Både i det kunstneriske og praktiske.

mandag den 4. januar 2010

Om at være til

...Kundskaben at i dag tænke anderledes end i går, skiller den vise fra den stædige.

Derfor, vil jeg her fastslå, at jeg aldrig vil stå til ansvar for hvad jeg sagde i går - jeg er desuden utroligt glemsom og distræt, men til gengæld rimelig sød.

En regnbue bliver til

Så skete det. Regnen faldt en dag i oktober. Parterne mødtes, blinkede frækt til hinanden, byggede en rede, parrede sig og holdt ved vintertid et æg i deres favn. Ægget blev passet og plejet og holdt varmt indtil, den en dag var klar til at klækkes.  Fra æggets gyldne skaller løftede sig, i de første dage i året 2010 en lille skrøbelig men stædig sanger. Nøgen og grim men køn at skue gennem forældres øjne.

Over de seneste dage har forældrene diskuteret barnets fremtid. Den ser lys og smuk ud. Gode ting er i vendte. Ting som muligvis vil forandre livet som vi kender det i dag, som vi kendte det i går og som vi vil opleve det i morgen. Store ord fra små næb, og små ord fra store næb - udfordringer er i vente. Forældrene vil præsentere barnet for en verden af muligheder. Der er altid noget at leve for.

...Sol og måne leger ta’ fat, mens barnet får sine første dun. Solen skinner over horisonten mens en usædvanlig regnbue tegner sig på himmelen. Jeg tror det bliver en god dag.


------
Følg med i historien om barnet og oplev hvordan det gror og bliver til.